Røyken Kulturskole

 

Tekst: Cecilie Heggedal. Foto: Hanna Folkestad
Røyken Næringsråd 

Røyken Kulturskole


I et stort og koselig hus i gamle Slemmestad ligger Røyken kulturskole. Der er det et overaskende stort mangfold og mye kreativitet samlet på et sted. De har et bredt tilbud til barn fra 14 måneder til ungdommer opp i 19 års alderen.

Vi kan høre de kreative ungdommene helt ute på gangen. Pianoklinking, sang og tralling på gitaren er bare et lite utvalg av det vi hører. Innerst i gangen ligger et stort rom. Rommet er varmt og koselig og en hel haug med barn sitter på gulvet med glødene øyne. Vi skjønner fort at de holder på å sette sammen et skuespill om Askepott. Askepott står foran den avdøde farens grav og skal akkurat til å legge ned en rose når noen av de andre i teatergruppen kommer med et forslag. De diskuterer en stund og blir til slutt enige, dermed fortsetter scenen videre.

Fornøyd med tilbudet
Det er rektor ved Røyken kulturskole som viser oss rundt. Han er spesielt gira på å vise oss teatergruppen som nå setter sammen Askepott. Vi sitter nå inne på Roar sitt kontor og hører på alle de interessante tilbudene de har. Det er utallige instrumenter og mange teater grupper. Men ikke for å glemme billedkunsten, hvor man får bruke sin kreativitet. På kulturskolen er du garantert å finne et tilbud som passer deg. Roar skryter av de dyktige lærerne de har på kulturskolen. Mange av lærerne har mastergrader eller det gamle hovedfaget, som er et 7 års studie. De dyktige lærerne har mye å si for ambisiøse elever. Når lærerne er seriøse i sitt fag, blir det automatisk morsommere for elevene. Roar forteller spesielt om ei jente som har spurt om å få låne flygelet deres i helgene. - Det er kjempemorsomt å ha så ambisiøse elever, forteller Roar Lindberg.

Viser seg frem
De holder ofte konserter, forestillinger og utstillinger for at barna skal få vise frem det de har gjort. Det holdes noen teaterfore - stillinger i året. Akkurat nå jobber ungdomsteateret med Momo og kampen om tiden. Roar forteller at forestillingen ser ut til å bli i midten av mars.

Ventelisten ved Kulturskolen er for noen aktiviteter på rundt 3 år. Så man kan ikke forvente å få en plass med en gang.

   

  Email to a friend Email to a friend
  

 -  Share 

Siste artikler

Besøksadresse: Grønland 57

3045 Drammen

Web : visitdrammen.no

Redaksjonen
Telefon 32 23 40 70
post@visitdrammen.no 
Annonser 
Tlf 32 23 40 70
Annonse-informasjon 
Røyken kommmune Kultur og fritid
Servicetorget 31 29 60 00
www.royken.kommune.no 

Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview