Storstua i kommunen

 

Tekst og foto: Tessa M. Moberg og Vilde Blichfeldt Stranger. Foto Morten Flaten.
Røyken Næringsråd 

Storstua i kommunen


Den nyrenoverte Sekkefabrikken i Slemmestad kan nå bli et kulturelt samlingspunkt for hele regionen.

I gamle Slemmestad treffer vi Øystein Hærem, daglig leder i Slemmestad Brygge AS, som eier Sekkefabrikken kulturhus. Han tar oss med inn i lokalet.

- Dette er en arena for de som brenner for kultur, enten det er å se på eller delta i arrangementer, som publikum eller som aktører, ved blant annet utstillinger, konserter og forestillinger. Her har vi plass til 700 publikummere.

Sekkefabrikken kulturhus har siden 2007 vært det kulturelle samlingsstedet i Røyken kommune, og har huset blant annet De nye Gitarkameratene, Jens Stoltenberg og Dum Dum Boys. Kulturhuset blir også brukt til arrangement som UKM, julebord, jubileumsfester, korpskonserter, øvinger og barneteater.

Fabrikken som ble lagt ned på slutten av 80-tallet, ble lenge brukt som lager, før det ble laget et samarbeid med kommunen.

Etter at samarbeidet begynte, har Sekkefabrikken Kulturhus nå fått blant annet nytt tak, nytt ventilasjonsanlegg, slipt gulv, nye trapper. Kronen på verket med ny bar og nytt lydanlegg kommer i disse dager. I tillegg til dagens bruk med lokale lag og foreninger og kulturskolen, så ønsker vi å utvide bruken til messer, konferanser og eventer. Dette skal ikke gå på bekostning av det lokale kultur - livet. Sekkefabrikken skal være et møtepunkt mellom kultur og næring, og det skal være en motor i utviklingen av Slemmestad. Dette er noe vi ønsker å få til og et viktig mål for oss, er at Sekkefabrikken skal være en storstue i kommunen, sier eieren med store visjoner. Han er en engasjert mann og det han driver med er tydelig viktig for han.

Ungdommens Kultur Mønstring (UMK) har de siste årene vært en gjenganger på Sekkefabrikken og er et veldig populært arrangement for ungdom i Røyken kommune.

- Vi kan ikke bestemme om UKM skal være her hvert år, men er glade for at de har valgt å ha det her de siste årene og legger til rette for at dette kan fortsette, sier Hærem.

Det har vært høy aktivitet i forhold til bemanningen, som vi nå ønsker å øke. Målet er at Sekkefabrikken skal være i bruk 365 dager i året. Det er det optimale, konkluderer Hærem.

   

  Email to a friend Email to a friend
  

 -  Share 

Siste artikler

Besøksadresse: Grønland 57

3045 Drammen

Web : visitdrammen.no

Redaksjonen
Telefon 32 23 40 70
post@visitdrammen.no 
Annonser 
Tlf 32 23 40 70
Annonse-informasjon 
Røyken kommmune Kultur og fritid
Servicetorget 31 29 60 00
www.royken.kommune.no 

Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview