GOLF: Kjekstad golfklubb i Røyken

18-hullsbane, 9-hulls kortbane, drivingrange og treningsområde. Café og klubbhus  

By Geir Dahl 

GOLF: Kjekstad golfklubb i Røyken

Hovedbanen
Kjekstad golfbane er anlagt i kjekstadmarka og strekker seg innover til Stordammen. Dette er en utpreget skogsbane, designet av Jan Sederholm, og gir spilleren den absolutte naturopplevelsen. Banen ligger idyllisk til i et vekslende skogsterreng med fjell, vann og et livlig dyreliv. Et terreng for mosjon, mestring og opplevelser.

Golfbanene er godt opparbeidet med frodige fairways og ondulerte green'er. Baneprofilen byr på dristige utfordringer, skogstjern, svaberg, fornminner og tidvis smale fairway skal forseres. Med furuskogen tett innpå, må køllevalget være riktig og retningssansen god. Skulle golfballen finne veien ut i blåbærskauen, er området rundt godt ryddet og ballen ikke nødvendigvis tapt.

Hull 1
Relativt enkelt hull, om man klarer å holde seg unna vannhinderet som strekker seg ca. 50-60 meter fra utslaget og Out of Bounds nesten hele veien på høyre side.

Greenen ligger på opphøyet platå, bevoktet av en sandbunker i venstre forkant. Ved innspill, bør man unngå å slå til høyre for greenen, da man kan få en vanskelig stance inntil fjellveggen. Greenen er elevert både innover og til sidene.

Korthullsbanen
Kjekstads korthullsbane sto ferdig våren 2004 og ligger flott til i et eget park/skogområde i umiddelbar nærhet til øvrige klubbfasiliteter.

Korthullsbane har førsteklasses kvalitet med store greenområder, strategisk plasserte bunkere, og fin variasjon i hullenes lengde og karakter. Banen er åpen for spillere uten grønt kort/hcp i følge med spillere med minimum Hcp 54. Hver spiller må ha eget køllesett, kan eventuelt leies i Proshop`n.

Fakta
Kjekstad golfklubb er regionens eldste klubb og har 18-hullsbane, 9-hulls kortbane, drivingrange og treningsområde. klubbhuset, tidligere Hanestad gård, har kafé, proshop, garderober og møtelokale.

Kjekstad Golfklubb
Golfveien 1, 3440 Røyken
Hjemmeside: www.kjekstad-gk.no

Etablert i 1976

GPS Koordinater:
WGS 84: N 59° 45.049', E 10° 22.731'
WGS 84 - desimal: 59.75082, 10.37886

Kjørebeskrivelse

Fra Drammen: 

Følg Rv 23 mot Røyken/Drøbak og ta av til Røyken Stasjon. Følg deretter skilting "Golfbane".

Banen ligger ca. 700 meter fra avkjøringen mot Røyken Stasjon.

Det er skiltet mot golfbanen fra hovedveien.

Avstand:
Fra Drammen: 16 km
Fra Asker: 16 km
  

  Email to a friend Email to a friend
  

 -  Share 

Siste artikler

Besøksadresse: Grønland 57

3045 Drammen

Web : visitdrammen.no

Redaksjonen
Telefon 32 23 40 70
post@visitdrammen.no 
Annonser 
Tlf 32 23 40 70
Annonse-informasjon 
Røyken kommmune Kultur og fritid
Servicetorget 31 29 60 00
www.royken.kommune.no 

Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview