PIZZARIA Trattoria - Smak av Italia

- kulinariske opplevelser på Slemmestad 

 

PIZZARIA Trattoria - Smak av Italia

Duften av nystekt pizza siver ut fra den lille italienske restauranten på Slemmestad torg. Pizzaria Trattoria serverer pizza på ekte italiensk vis. 

- Her lager vi pizza på friske urter, oliven, mozzarella og krydderier. Vi bruker hundre prosent ekte råvarer, sier Cristiano Comelli, daglig leder.

- Oppskriften på den tradisjonelle italienske pizza er durum-hvete, ferske råvarer, et par Napolianske pizzabakere, en steinovn på 400 grader samt noen hemmelige hemmeligheter, sier Cristiano, med et bredt smil.   

Pizzeria Trattoria betyr et trivelig lite spisested, ikke så formelt som en restaurant. Her vil gjestene kunne nyte sitt måltid, la blikket gli ut over Oslofjorden og kanskje fornemme duften av middelhavet. 
 

Menyen består av et utvalg velkomponerte italienske pizza-varianter, salater, forretter og et par desserter. Av drikke serveres det italienske røde og hvite viner, fatøl fra Aass og Paoletti brus. Stedet har ikke Coca Cola eller varer fra de store næringsmiddel-leverandørene, men satser på de små og tradisjonsrike produsentene.

Lokalene har et lyst og lett interiør med vinduer vendt mot fjorden. Det er plass til 65 gjester inne og 55 på terrassen mot småbåthavna. I tillegg har de en takeaway avdeling med inngang fra torget.

- Slemmestad kan som et av de få stedene i landet, skilte med en ekte Pizzeria Trattoria, kulinariske opplevelser og smak av Italia, sier Cristiano, og ønsker alle velkommen.


Pizza-historie

Pizza har sin opprinnelse i Italia og kan etter et arkeologiske funn i Veneto regionen, spores tilbake til bronsealderen. 

Et gammelt sagn forteller også om Romerske soldater som under okkupasjonen av Palestina bakte flate brød på steinovner og toppet brødet med det de hadde for hånden. Kanskje litt grønnsaker, urter og oliven. Soldatene tok med seg brødretten hjem til Italia og fortsatte å bake sine lokale varianter.

Ordet "pizza" kommer fra det latinske ordet "pinsa" som betyr flatt brød.

Pizzeria Trattoria - Smak av Italia

Adresse: Vaterlandsveien 5, 3470 Slemmestad
Telefon: 404 62 951
Åpningstider 11:00 - 23:00 

 

  Email to a friend Email to a friend
  

 -  Share 

Siste artikler

Visit Media AS
Pb 819 Bedriftssenteret,
3007 Drammen
Telefon 32 23 40 70 
Redaksjonen
Telefon 32 23 40 70
post@visitoyken.no 
Annonser 
Tlf 32 23 40 70
Annonse-informasjon 
Røyken kommmune Kultur og fritid
Servicetorget 31 29 60 00
www.royken.kommune.no 
postmottak@royken.kommune.no
Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview