Tur - Fellestur til Høgåsen syd, Ovnerudfjellet

 

Tekst: Elin Elandsen. Foto: Kjell Jørgensen 

Tur - Fellestur til Høgåsen syd, Ovnerudfjellet

Årets fellestur i Spikkestad Vels regi gikk søndag 21. oktober. På tross av tåke denne søndagsformiddagen, møtte en gjeng turglade mennesker opp ved Spikkestad ungdomskole. Vi hadde ikke før startet å gå,før været lettet en del.

Vi fulgte Ovnerudveien innover. Første stopp var rett før det store steinbruddet der en husmannsplass under Hekleberg hadde ligget. Folk fikk høre om grindene som var på Ovnerudveien fram til siste del av 1950-tallet. Siden det var ganske bløtt deler av turstien, valgte vi å følge grusveien videre. Vi stoppet i krysset Ovnerudveien - Østhagan, så den store hella der "gamleveien" hadde krysset bekken og nåværende jorde forbi Nygård (Strand), videre mot Hekleberg og Bølstad på Spikkestad. Vi fortsatte til panoramautsikten over Hyggen og Drammensfjorden.

Skydekket hadde lettet såpass at vi kunne se fjorden utenfor Svelviksundet. Rett under oss på sydsiden av åsen lå det tidligere en husmannsplass, Ovnerudplassen. Turdeltagerne hørte om familien Berg som bodde der. Fra Karen og Johan Hansen som bosatte seg her på begynnelsen av 1860-tallet til barnebarnet Erling Berg. Sistnevnte bodde her til han døde 1990. Arvingene solgte til nåværende eier, Fred Ivan Jørgensen.

Siste stopp på turen var ved rastebordet på Høgåsen syd. Her kunne de hyggelige turdeltagerne nyte utsikten mot Drammen og medbrakt niste.

Kilde: Spikkestad-Posten Nr 4 2011

 

  Email to a friend Email to a friend
  

 -  Share 

Siste artikler

Besøksadresse: Grønland 57

3045 Drammen

Web : visitdrammen.no

Redaksjonen
Telefon 32 23 40 70
post@visitdrammen.no 
Annonser 
Tlf 32 23 40 70
Annonse-informasjon 
Røyken kommmune Kultur og fritid
Servicetorget 31 29 60 00
www.royken.kommune.no 

Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview