Den musikalske kirken i Slemmestad

 

Foto: Slemmestad kirke/Hilde Thorud
Tekst: Hilde Thorud 

Den musikalske kirken i Slemmestad

Den flotte nyoppussede kirken i Slemmestad er mye mer enn en vanlig kirke. De siste årene har det vært Røykens mest besøkte kulturarena med konserter, foredrag og kåserier. I 2010 feirer kirken sitt 75-års jubileum og den aktive menigheten har tenkt å fortsette og være kulturarena i Røyken i mange år fremover. 

Det allsidige kulturprogrammet inneholder godbiter fra kjente og lokale artister og blir godt markedsført blant annet i lekre trykksaker som de mange frivillige distribuerer rundt om i kommunen. Foruten det ordinære kirkelige tilbudet, tilbyr menigheten i Slemmestad flere andre aktivitetstilbud.

– Vi lager og selger blant annet toretters middag hver torsdag sammen med trivelige aktiviteter for travle småbarnsfamilier og andre interesserte før barnekoret har øvelse, forteller kateket Ellen Sæle Hansen.

Bakgrunnen for kultursatsningen og de mange hyggelige aktivitetstilbudene, skyldes først og fremst et nytt orgel, en nyoppusset kirke og et stort nybygg som rommer flotte møterom, moderne storkjøkken og gode garderober. Menigheten så en unik mulighet til å skape et senter for allsidig aktivitet i den nye, lyse og moderne kirkestuen.  

– Vi er veldig stolte av vårt nye kirkebygg og har et brennende ønske om å dele den med så mange som mulig og alle er velkomne hit, sier en stolt kirkeverge Reidun Gatland Reve.

Lokalene i den nye kirkestuen egner seg ypperlig til konferanser, møter og selskaper og det er fullt mulig å leie disse for en rimelig penge. Deilig hjemmelaget mat eller catering kan også ordnes fra det moderne kjøkkenet. Kirkestuen er tegnet av den lokale arkitekten Ingrid Kirkerud og er innredet i en lekker moderne stil med konferansemøbler fra lokalbedriften Møbelmeglerne AS. Dekoreringen står lokale kunstnere for.

www.royken.kirken.no

 
 

  Email to a friend Email to a friend
  

 -  Share 

Siste artikler

Besøksadresse: Grønland 57

3045 Drammen

Web : visitdrammen.no

Redaksjonen
Telefon 32 23 40 70
post@visitdrammen.no 
Annonser 
Tlf 32 23 40 70
Annonse-informasjon 
Røyken kommmune Kultur og fritid
Servicetorget 31 29 60 00
www.royken.kommune.no 

Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview